Prematuurkleding

Angel's creation

 

Binnenkort wordt er prematuurkleding aangeboden door Praktijk Oase van Rust.

Warm en waardig afscheid op maat voor overleden kindjes Of te vroeg bij te vroeg geboorten.


Het overlijden van een kind tijdens of na een zwangerschap is het ergste dat een ouder kan overkomen. En voor deze kinderen was tot een paar jaar geleden bijna niets; geen kleding en geen modern uitvaartmandje of uitvaartkistje. Praktijk Oase van Rust in Dordrecht heeft dit gat opgevuld en geeft ouders in deze moeilijke periode daarom warmte en de mogelijkheid om op een mooie manier afscheid te nemen van hun kindje. 


Op maat
 
Oase van Rust maakt afscheid producten op maat. Op onze webshop (Deze wordt binnen enkele maanden gelanceerd) is een uitgebreide collectie te zien. Wij kiezen zoveel mogelijk voor natuurlijke materialen met een zachte uitstraling, maar wel dusdanig dat het een moderne uitstraling heeft. Speciaal absorberend materiaal in bijvoorbeeld matrassen en wikkeldoeken beperkt het doorlekken. (Groot)ouders kunnen producten uit de collectie bestellen, maar ze kunnen bijvoorbeeld ook een mandje of kistje laten maken met de stof uit de babykamer. 


Dit wordt door mijzelf gemaakt voor ouders van een prematuur en/of niet levens vatbaar geboren kindjes. Je moet dan denken aan: infuussetjes, mutsjes, wikkeldoeken, sokjes, troost.


- Belangrijk -
Alle couveusekleding - prematuurkleding die vermeld staat op deze site, wordt grotendeels in eigen atelier vervaardigd. De truitjes en rompertjes hebben klittenband of drukknoopjes waar nodig, zodat er niets over het hoofd getrokken hoeft te worden. De overslaghemdjes kunnen vastgemaakt worden door koordjes, zodat ook hierbij niets over het hoofd getrokken hoeft te worden. Deze kleine kleertjes zijn vervaardigd van natuurlijke materialen (tricot). Let op!! ik maat van ieder kledingsetje 1 stuk en die zet ik op mijn site. De kledingsetjes etc. kan je ook eventueel in mijn ruimte komen bekijken en wat er naar wens eventueel gemaakt zou kunnen worden. Ik sta hier helemaal voor open. 
Elk kledingstuk is met zorg vervaardigd en uw kindje zal zich er prettig in voelen.
- Maattabel - 
Maatje 38: vanaf ong. 24 weken zwangerschap
Maatje 40: +/- 28 weken, 38 cm en ± 1300 gram
Maatje 42: tot 32 weken, 40 cm en ± 1900 gram
Maatje 44: tot 36 weken, 44 cm en ± 2600 gram
Maatje 47 is voor kindjes die nog net te klein zijn voor de standaard maten
Maat 50: vanaf deze maat beginnen de confectiematen.
(Bovenstaande gegevens zijn gemiddelden)
 
Warme groet,
 
Karin van der Wulp/ Oase van Rust