Workshop Babymassage bij praktijk "Oase van Rust"


 HOME

Waarom babymassage:

 

Voor de geboorte wordt je kindje negen maanden in de veilige warmte van je buik gewiegd en gevoed. Alle behoeften worden vervuld en je kindje raakt gewend aan een gevoel van voortdurende omarming en koestering (liefde & geborgenheid). Bij de bevalling verlaat je kindje deze veilige omgeving; de behoefte aan contact en geborgenheid blijft echter. Omdat je baby nog niet met woorden kan communiceren is lichaamstaal héél belangrijk. Door middel van aanraking en massage, maak je contact via de huid. Het lichamelijk contact geeft je baby, net als in de baarmoeder, een gevoel van veiligheid/geborgenheid/vertrouwen en zelfstandigheid.

De tastzin van de baby ligt in zijn huid, dit is het grootste en meest gevoelige orgaan. Via dit zintuig krijgt je baby heel veel prikkels binnen die hij allemaal moet verwerken. Lichamelijk contact is daarom heel belangrijk voor de emotionele, lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van de baby.

Babymassage is in de eerste plaats heel leuk om te doen. Het is heerlijk ontspannend voor ouder en kind. Door regelmatig je baby te masseren, leer je je baby beter kennen, waardoor je beter zal kunnen inspelen op zijn behoeftes. Dit versterkt de band met je baby en de ouder/verzorg(st)er krijgt meer zelfvertrouwen. Tevens werkt deze massage als rustgevend en kalmerend zowel voor de baby als de ouder/verzorg(st)er.

Voor wie:

De cursus is geschikt voor alle baby’s vanaf 6 weken tot 10 maanden. Babymassage is vooral goed voor baby’s die veel huilen, slaapproblemen hebben, last hebben van darmkrampjes, onrustig zijn, zich vaak overstrekken, te vroeg geboren baby’s en baby’s die geboren zijn via een keizersnede.

Maar ook gezonde en tevreden baby’s hebben baat bij een massage! Voor baby’s en ouders/verzorg(st)ers die een moeilijke start hebben gehad, is de babymassage een mooie manier om het hechtingsproces te ondersteunen. Meestal doet de moeder een cursus babymassage met de baby, maar ook vaders zijn hele goede masseurs en kunnen door babymassage een speciale band opbouwen met hun baby. Babymassage kan door iedereen gemakkelijk geleerd worden, je hebt er geen specifieke voorkennis voor nodig. Alleen wat belangstelling en liefde...


Aan de orde zullen komen:. de massagetechnieken;

. til- en draagtechnieken;

. het belang van vertragen, om in rust en in aandacht met je baby bezig te zijn;

. wat te doen bij darmkrampjes;

. lichaamstaal leren (her)kennen;

. hoe je kindje in de tummytub te baden;

. yoga oefeningen.

 

Bij de cursus zit inbegrepen:


. flesje massageolie 50 ml;

. cursusboekje;

. yogamatje;

. Certificaat van deelname (foto groepsverband via mail) Leuk als aandenken van deze bijzondere periode ;-)

. Presentje van Praktijk Oase van Rust

 

Leren masseren kost tijd. Om een volledige lichaamsmassage voor de baby te leren, zijn 4 lessen nodig van 1 uur.

De begeleiding bestaat uit 5 lessen van een uur. De lessen vinden bij jou thuis plaats (regio dordrecht), zodat jij en je baby in een vertrouwde omgeving kunnen blijven. We spreken een tijd af die het beste uitkomt in het ritme van de baby.
Het voordeel van deze individuele cursus is dat beide ouders mee kunnen doen.

Kosten:

4 lessen van 1 uur bij je thuis (individueel) nu € 90,00 of

5 lessen groepsverband € 75,00 p.p. 

of je kan kiezen voor een losse sessie;

Per 60 min. € 30,00

 

Masseren met andere mama's of papa's?

Je kunt ook zelf een groepje samen stellen. Bijvoorbeeld met mama's of papa's van de zwangerschapscursus, yoga, vriendinnen of misschien wel collega's die ook net bevallen zijn. De dag en de tijdstip van de cursus wordt in overleg bepaald. Bij diegene bij wie dit thuis kan worden georganiseerd tevens Gastvrouw, ontvangt van mij een cadeaubon t.w.v. € 10,00.

Deze cadeaubon kan worden ingewisseld bij Praktijk “Oase van Rust” op een heerlijke ontspanningsmassage, te gebruiken in mijn webwinkel (binnenkort leuke spullen binnen) , of gewoon aan iemand als cadeau te geven.

Wil je jezelf of een groepje opgeven aarzel dan niet Bel of mail zie Contant of vul het Aanmeldingsformulier in.

 

Benodigdheden voor de cursus:

. Een omslagdoek of badcape voor je baby,

. Een grote handdoek,

. Klein doekje voor eventuele “plasongelukjes”,

. Verschoningsspullen,

. Voedingskussen,

. Voeding van de baby of eventueel een flesje water.

 

Om optimaal te kunnen genieten en lekker te kunnen werken met je baby, adviseer ik om ‘makkelijke’ kleding te dragen.
Tijdens het masseren zitten we op de grond in een ruimte die verwarmt is tot 24 graden. Dit doen we echter in groepsverband. Dit is uiteraard ook mogelijk bij een individuele babymassage. Je kan er ook natuurlijk voor kiezen om deze handelingen op de aankleedkussen te mogen uitoefenen. Zolang jij/ jullie en je baby er maar prettig bij voelen.

Tot dan!!!

Warme groet,

Karin van der Wulp